Ndërlidhjet

TURKMENBASH


Presidentët e Rusisë, Turkmenistanit dhe Kazakistanit kanë rënë dakord të ndërtojnë një transportues nafte përgjatë bregdetit të Kaspikut.
Transportuesi do të mundësojë kalimin e gazit nga Turkmenistani në Evropë përmes Rusisë dhe Kazakistanit.
Kjo marrëveshje zbeh shpresën evropiane e kineze për qasje të drejtpërdrejtë në tregun e naftës dhe gazit të Turkmenistanit.
XS
SM
MD
LG