Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Rusia mund të përdorë veto për të bllokuar rezolutën e Kombeve të Bashkuara, e cila Kosovës do t'i jepte pavarësi të mbikqyrur, tha ambasadori rus në Kombet e Bashkuara, Vitaliy Churkin.
"Ajo që do të donim të shohim janë diskutime të mëtejme në Këshillin e Sigurimit mbi këtë çështje, dhe ne do të donim të ketë një marrëveshje në këshillin për procesin e të ardhmes së Kosovës", e transmeton AP ambasadorin rus në KB. I pyetur nëse Rusia do t'i vinte veto rezolutës Churkin ka thënë: "Ne mundemi, por gjithë kjo është teorike".
"Ne do të dëshironim të shohim një dialog serioz politik, jo vetëm drafte, por një dialog serioz politik se kah duhet të shkojnë gjërat për statusin e Kosovës", ka thënë Churkin.
XS
SM
MD
LG