Ndërlidhjet

BEOGRAD


Romët janë pakica më e madhe në gjithë Ballkanin, por shumica prej tyre e kalojnë jetën në varfëri, analfabetë dhe të margjinalizuar. Ky është konkluzioni i studimit të organizatës për fëmijë të Kombeve të Bashkuara, UNICEF.
Studimi ka treguar se rreth 78 përqind e romëve jetojnë me më pak se 4.30 dollarë në ditë. Sipas të dhënave, në rajon janë rreth 3.7 milionë romë.
XS
SM
MD
LG