Ndërlidhjet

UASHINGTON


Senatorët amerikanë, Demokrati Barack Obama dhe Republikani Sam Browneback kanë paraqitur një projekt ligj në Senat, i cili nëqoftëse miratohet, do t'i mundësojë shtetit dhe autoriteteve lokale që të pezullojnë punën e ndërmarrjeve, që bashkëpunojnë me Iranin.
Nëse ligji miratohet atëherë qeveria federale do duhet të publikojë listën e të gjitha kompanive amerikane, të cilat kanë investuar të paktën 20 milionë dollarë në industritë e naftës dhe të gazit.
Obama tha se "gjithë amerikanët mund të luajnë një rol për të bindur Iranin t'i ndryshojë politikat e veta".
XS
SM
MD
LG