Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian duhet të mos jepet përballë tundimit për lidhje më të ngushta me Serbinë, pas krijimit të qeverisë së re në Beograd, ka tërhequr vëmendjen Grupi Ndërkombëtar i Krizave në raportin më të fundit për Serbinë.
"Disa në Bashkimin Evropian ende besojnë se ripërfshirja e Serbisë në Marrëveshjen e Asocim Stabilizimit do të nxisë forcat pro evropiane dhe do të lehtësojë dhimbjen e humbjes formale të Kosovës. Por kjo është e gabur", thuhet në raport.
Më tej në raportin e Grupit Ndërkombëtar të Krizave theksohet se "qeveria e re e Serbisë do zgjedhë Kosovën në vend të Evropës dhe se strukturat e sigurisë nuk kanë gjasa që të arrestojnë kriminelët e luftës."
XS
SM
MD
LG