Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti i Serbisë Boris Tadiq ka deklaruar sot se Serbia angazhohet për gjetjen e një kompromisi për zgjidhjen e statusit të Kosovës dhe se kundërshton qëndrimin e SHBA-ve që Kosova të jetë e pavarur. Siç thuhet në komunikatën për shtyp të zyrës së presidentit, Tadiq ka thënë se Serbia është vend demokratik dhe evropian me legjitimitet të plotë që në bazë të së drejtës ndërkombëtare, rrugës politike dhe paqësore mbronë sovranitetin dhe integritetin territorial. "Jam i sigurt se secili vend në botë në të njëjtën mënyrë si Serbia do të mbronte sovranitetin dhe integritetin" ka thënë Tadiq për të shtuar se "Serbia nuk do të heqë dorë nga Kosova e as nga e ardhmja evropiane".
Ndërkaq kryeministri serb Vojislav Koshtunica tha se SHBA-të "disponojnë me fuqi të madhe" por "qelsi për zgjidhjen e statusit të Kosovës nuk është me forcën por rrespektimin e së drejtës ndërkombëtare dhe kartës së Kombeve të Bashkuara".
XS
SM
MD
LG