Ndërlidhjet

BERLIN


Kancelari austriak Alfred Guzenbauer ka paralajmëruar se "ekziston rreziku që përsëri të vie deri të shpërthimi i situatës në Kosovë" derisa zgjidhja për statusin e ardhshëm të shtyhet. Në një intervistë për numrin e sotëm të "Zidojce Cajtung", Guzenbauer i ka hedhur fajin Rusisë se nuk përpiqet të kontribojë në zgjidhjen e statusit të Kosovës dhe ka shtuar se plani i Marti Ahtisarit nuk ka alternativë. "Presidenti i Rusisë Putin vazhdimisht bënë krahasime, shembull me Osetinë Jugore. Por Kosova është rast unik sepse për të ekziston marrëveshja e Bashkësisë Ndërkombëtare" tha kancelari austriak Alfred Guzenbauer.
XS
SM
MD
LG