Ndërlidhjet

ROMË


Italia konsideron se nuk duhet shpejtuar për zgjidhjen e statusit të Kosovës, por edhe se ideja e rikthimit të sovranitetit të Serbisë në Kosovë është e "paimagjinueshme" , ka thënë shefi i diplomacisë italiane Masimo D'aLema. Në konferencën për shtyp para fillimit të vizitës në Prishtinë dhe Beograd ai ka thënë se ende ka gjasa që përmes dialogut të gjendet konsensusi. "Nëse është e paimagjinueshme të kemi sovranitetin e Serbisë, dhe në të njëjtën kohë ata nuk pranojnë pavarësinë për Kosovën, atëher çfarë është ajo që ata duan. Që statusi të shtyhet pa fund? Nuk mendoj se kjo është në interes të askujt" ka thënë ministri Jashtëm italian D'ALema.
XS
SM
MD
LG