Ndërlidhjet

SOFJE


Zëvëndësministri i Jashtëm i Bulgarisë, Lyubomir Kyuchukov ka thënë sot se shpallja e njëanshme e pavarësisë së Kosovës mund të çojë në destabilizimin e Ballkanit. Duke folur në një konferencë për ndryshimet e reja në sigurinë ndërkombëtare, Kyuchukov tha se një veprim i tillë mund të ishte "një zgjidhje e rëndë politike jo vetëm për Bullgarinë apo vendet e rajonit po edhe për gjithë komunitetin ndërkombëtarë".
"Skenarët e tillë do të kenë efekte serioze të destabilizimin jo vetëm në veri të Kosovës, por gjithashtu në jug të Serbisë, Maqedonisë, Bosnje dhe Hercegovinës si dhe në gjithë Evropën Juglindore" tha zëvëndësministri i jashtëm bulgar, i cili njëherësh mbështeti planin e Ahtisarit për statusin e Kosovës.
XS
SM
MD
LG