Ndërlidhjet

NJU JORK


Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha ka deklaruar për rrjetin televiziv CNN se komuniteti ndërkombëtarë do të mund ta ndihmojë Kosovën nëse miraton rezolutën në Këshillin e Sigurimit e cila do ti ndihmojë Kosovës të ndërtojë pavarësinë si e vetmja mundësi për të siguruar paqe dhe stabilitet në Kosovë dhe më gjërë. "Pavarësia është zgjidhja e vetme" ka thënë Berisha i cili është shprehur kundër shtyrjeve pasi sipas tij "një gjë e tillë është e padobishme kur fantazma e Serbisë së madhe jeton ende në Beograd". Po sot, kryeministri Berisha është takuar me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki Moon. Berisha i ka thënë kreut të Kombeve të Bashkuara se Kosova është çështja më e rëndëishme për tu zgjidhur në mënyrë që ti jepet fund krizave ballkanike. Ndërkohë Ban Ki Moon tha se plani Ahtisari i ka të gjithë elementet e arsyeshme për të siguruar paqe dhe stabilitet në Kosovë si dhe për të siguruar të ardhme evropiane për Kosovën dhe gjithë rajonit.
XS
SM
MD
LG