Ndërlidhjet

LUBJANA


Ministri i Punëve të Jashtme të Sllovenisë, Dimitrij Rupel tha sot se për shkak të mundësisë së shtyrjes së statusit të Kosovës, çështja ndoshta do të mund të zgjidhet gjatë presidencës së Sllovenisë në Bashkimin Evropian në gjysmën e parë të vitit 2008. Shefi i diplomacisë sllovene shtoi se Bashkësia Ndërkombëtare duhet të shfrytëzojë kohën e shtyrjes së statusit, për korigjime në gjendjen e pakicës serbe në Kosovë, por jo në kundërshtim me orientimin kryesorë për pavarësinë e Kosovës. " Sllovenia edhe më tej e mbështet planin e Ahtisarit dhe nuk sheh ndonjë propozim më të mirë" tha Rupel.
XS
SM
MD
LG