Ndërlidhjet

HELSINKI


I dërguari i Kombeve të Bashkuara, Martti Ahtisaari tha se beson që Rusia do përdorë veton në Këshillin e Sigurimit për të penguar planin e KB për pavarësinë e Kosovës, por megjithate shtoi se beson që Kosova do të jetë e pavarur këtë vit.
"Nuk mendoj se diçka mund të ndodhë nëse në Kosovë nuk fillon zbatimi i planit që kam propozuar. Ai është parakusht për të fituar mbështetjen, qoftë edhe jashtë Kombeve të Bashkuara", tha Ahtisaari.
Ish presidenti finlandez tha se e sheh fundin e vitit si "afat absolut" që Kosova të bëhet e pavarur.
"Ka filluar të ndjehet se Rusia do të përdorë veto", tha Ahtisaari. Kjo do të nënkuptonte që zgjidhja për Kosovën të kërkohet jashtë Kombeve të Bashkuara, por me mbështetjen e Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian, ka deklaruar Ahtisaari.
XS
SM
MD
LG