Ndërlidhjet

PRISHTINË


Sot në Prishtinë, nën organizimin e Asociacionit të Komunave, Qeverisë së Kosovës, misionit të OSBE-së dhe USAID-it, është mbajtur një konferencë lidhur me procesin e decentralizimit në Kosovë. Ky proces u tha se do të zbatohet pas definimit të statusit, mbi bazën e planit të Ahtisaarit. Zëvendëskryeministri dhe ministër i Pushtetit Lokal, Lutfi Haziri tha se procesi i decentralizimit kërkon përfshirjen e të gjitha strukturave dhe niveleve në implementimin e tij. Kurse kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës, njëherësh dhe kryetar i Kuvendit komunal të Prishtinës, Ismet Beqiri iu ka bërë thirrje institucioneve qendrore që të bashkëpunojnë më ngushtë me nivelin lokal për të garantuar një zbatim më të suksesshëm të decentralizimit.
XS
SM
MD
LG