Ndërlidhjet

SARAJEVË


Një studim i pavarur ka bërë të ditur se gjatë luftës në Bosnje në vitet 1992-95 kanë humbur jetën rreth 97 mijë persona. Në studimin katër vjeqar të Qendrës për Hulumtime dhe Dokumentime në Sarajevë thuhet se më shumë se 40 përqind e viktimave kanë qenë civil. Ndërkaq 66 përqind e të vrarëve kanë qenë musliman etnik, 26 përqind serb si dhe 8 përqind kroat.
XS
SM
MD
LG