Ndërlidhjet

QYTETI I VATIKANIT


Papa Benedikti XVI i ftoi të gjithë katolikët në Kinë të bashkohen nën jurisdikcionin e tij, dhe i bëri thirrje Pekinit t'i rivendosë lidhjet diplomatike dhe t'i lejojë liritë fetare.
Në një letër drejtuar besimtarëve në Kinë, papa e kritikoi Kishën Katolike kineze, e cila udhëhiqet nga shteti, por gjithashtu bëri një kthesë të paparë drejt saj.
Në vitin 1951, Kina i detyroi katolikët e vet që t'i shkëpusin lidhjet me Vatikanin, por miliona besimtarë kinezë jozyrtarisht ende i kanë mbetur besnikë ndaj Romës.
XS
SM
MD
LG