Ndërlidhjet

LUBJANË


Shqipëria fuqishëm e mbështet planin e Martti Ahtisaarit për Kosovën, deklaroi sot në Lubjanë ministri i jashtëm i Shqipërisë, Lulëzim Basha pas takimit me ministrin e jashtëm slloven, Dimitrij Rupel. Zoti Basha mëtutje tha se kemi të bëjmë me kompromis "i cili është kompromis i dhembshëm për shumicën në Kosovë, por është bërë me bindjen e thellë që ti ofroj perspektivë Kosovës, e cila do të jetë e pavarur, demokratike dhe multietnike". Dimitrij Rupel tha se Sllovenia e mbështet planin e Martti Ahtisarit për Kosovën dhe shtoi se nuk e kundërshton shtyrjen "nëse kjo është e domosdoshme". Sipas tij, propozim më të mirë se plani i Ahhtisaarit nuk ka. Ai mëtutje u shpreh se idetë për ndarjen e Kosovës mund të paraqesin problem të madh për Evropën, e cila në të kaluarën kishte hequr dorë nga përcaktimi i kufijve sipas parimit etnik.
XS
SM
MD
LG