Ndërlidhjet

NJU JORK


Këshilli i Sigurimit ia kaloi drejtimin e procesit për zgjidhjen e statusit te Kosovës Grupit të Kontaktit. Kjo u bë e ditur pak më parë në një deklaratë të përbashkët të vendeve sponsorizuese të projektrezolutës për Kosovën.
Deklarata, që u lexua nga ambasadori francez në Kombet e Bashkuara, Jean Marc de la Sablierre, theksonte mbështetjen për planin e Ahtisaarit, duke e cilësuar atë si bazën më të mirë për zgjidhjen e statusit të Kosovës.
Në të njëjtën deklaratë mbështetej qëndrimi për bisedime shtesë mes Prishtinës dhe Beogradit.
Vendimi në fjalë erdhi pasi vendet mbështetëse të planit të Ahtisaarit provuan një numër projektrezolutash, që merrnin parasysh vërejtjet e Rusisë, por pa arritur të merrnin miratimin e Moskës.
XS
SM
MD
LG