Ndërlidhjet

SHKUP


Maqedonia kundërshton çdo ide për ndarjen e Kosovës pasi kjo do të kishte pasoja të rrezikshme për rajonin. Maqedonia mbështet parimet bazë të Grupit të Kontaktit i cili kundërshton ndarjen e Kosovës si zgjidhje të mundshme në negociatat për statusin. Këto janë disa nga konkluzionet e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Maqedonisë në mbledhjen që ka mbajtur sot pas ideve të paraqitura për ndarjen e Kosovës. Këshilli fton treshën ndërkombëtare të vizitojë Maqedoninë dhe shtetet tjera të rajonit për t'u njohur nga afër me pikëpamjet e tyre për statusin e Kosovës.
XS
SM
MD
LG