Ndërlidhjet

BLED


Bashkimi Evropian nuk duhet të lejojë që Kosova të shndërrohet në një tjetër "konflikt të ngrirë", por duhet të pranojë planin për pavarësinë e mbikqyrur, tha i dërguari i Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Marti Ahtisaari.
"Kosova është dhe duhet të mbetet një cështje evropiane. Është koha e duhur që të kalojmë nga periudha e menaxhimit të konfliktit në zgjidhjen e tij", tha Ahtisaari gjatë konferencës ndërkombëtare për zgjerimin e Bashkimit Evropian në Bled të Sllovenisë.
"Të mos bësh asgjë nuk është opcion", tha Ahtisaari duke theksuar se propozimi i tij mbetet kompromisi më i mirë i mundshëm.
XS
SM
MD
LG