Ndërlidhjet

VJENË/PRISHTINË


Ekipi negociator i Kosovës arriti në Vjenë, ku nesër zhvillon negociata me delegacionin e Serbisë, me ndërmjetësimin e treshes ndërkombëtare. Raportohet se treshja ndërkombëtare në përbërje Wisner, Ischinger dhe Kharchenko së pari do të takohet me delegacionin e Kosovës e pastaj me atë të Serbisë. Këto bisedime fillojnë në orën 09:00 të mëngjesit dhe mbahen në Ministrinë e jashtme austriake. Këto janë bisedimet e para në kuadër të periudhës shtesë të negociatave 120 ditëshe për statusin e Kosovës. Para nisjes për në Vjenë, anëtarët e Ekipit Negociator të Kosovës thanë se nuk do të lëvizin nga qëndrimi për pavarësi. Ata u shprehën se këtë periudhë shtesë të negociatave e konsiderojnë të panevojshme. Pritet që delegacioni i Serbisë të arrijë nesër në Vjenë.
XS
SM
MD
LG