Ndërlidhjet

USHINGTON


Shtetet e Bashkuara thonë se oferta e klerikut radikal shiit në Irak, Moqtada al -Sadr, për pezullimin e aktiviteteve militante do të ishte "pozitive" nëse rezulton me më pak dhunë.
Dje kleriku al-Sadr njoftoi se ushtria e tij Mahdi do ti suspendoj aktivitetet për gjashtë m uaj, derisa ushtria e Iraklut të ristrukturohet. Zëdhënmësi i departamentit amerikan të shtetit, Tom Casey tha se Shtetet e Bashkuara do të presin dhe të shohin, por theksoi se të gjitha grupet paramilitare duhet të shpërbëhen. Kleriku al-Sadr fuqishëm e kundërshton praninë e Shteteve të Bashkuara në Irak ndërsa ushtria e tij Mahdi në të kaluarën ishte e angazhuar në luftime kundër ushtrisë amerikane.
XS
SM
MD
LG