Ndërlidhjet

STOKHOLM


Një gazetë e njohur suedeze tha se vendi nuk duhet t'u kërkojë falje myslimanëve për publikimet e fundit të një karikature, në të cilën Profeti Muhamed ishte paraqitur si qen. Gazeta "Nerikes Allehanda" tha se Suedia "e ka për detyrë" të mbrojë lirinë e shprehjes.
Afganistani sot e ka dënuar karikaturën përmes një deklarate të Minitrisë për Çështje Islamike dhe të shkollarëve fetarë. Ndërkohë, Irani dhe Pakistani i kanë ftuar ambasadorët e Suedisë për t'u shprehur protestën e tyre.
Në vitin 2006, myslimanët në shumë vende të botës protestuan pasi një gazetë e Danimarkës publikoi karikatura të Muhamedit.
XS
SM
MD
LG