Ndërlidhjet

LUBJANË


Gjatë kryesimit me BE-së nga ana e Sllovenisë që fillon më 1 janar 2007, do të ndodhin shumë gjëra rreth statusit të Kosovës, ka thënë shefi i diplomacisë Dimitrij Rupel. Ai ka shtuar se në Ballkan ekzistojnë dy modele të zgjidhjes së krizave: modeli i Dejtonit që është zbatuar në Bosnje, dhe ai i Ohrit që është zbatuar në Maqedoni.
Rupel është angazhuar që në rastin e Kosovës të zbatohet modeli i Ohrit.
XS
SM
MD
LG