Ndërlidhjet

VARSHAVË


Më 21 tetor në Poloni do të mbahen zgjedhjet e parakohshme parlamentare pasi parlamenti i këtij vendi u shpërdna - dy vjet para përfundimit të mandatit për shkak të krizës politike. Shpërndarja e parlamentit u bë pas përplasjeve në koalicionin qeveritar, që udhëhiqet nga kryeministri Jaroslaw Kaczynski, vëllau i të cilit, Lech është president i Polonisë. Sipas hulumtimeve të opinionit parashihet një garë e ashpër dhe pothuajse e barabartë ndërmjet Partisë për Ligj dhe Drejtësi të Jaroslaw Kaczynskit dhe partisë opozitare Platforma Qytetare.
XS
SM
MD
LG