Ndërlidhjet

BEOGRAD


Eurokomisioneri për zgjerim Oli Rehn, tha se ka marrë garanca nga zyrtarët në Beograd, se Serbia nuk do të përdorë forcën nëse Kosova shpallë pavarësinë.
"Raporti që treshja negociatore për statusin e Kosovës do t'i dorëzojë sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara më 10 dhjetor, nuk do të jetë kalimtar, por do të jetë final", ka thënë Rehn.
Ai gjthashtu ka deklaruar se vazhdimi i agonisë rreth statusit do të rrezikojë stabilitetin e Kosovës dhe do të ngadalësoj përparimin e gjithë Ballkanit Perendimor.
XS
SM
MD
LG