Ndërlidhjet

UASHINGTON


Në ditën e dytë të dëshmisë para Kongresit, ambasadori amerikan në Bagdad Ryan Crocker, tha se gjendja në Irak nuk mund të stabilizohet pa u arritur pajtimi kombëtarë në mes Shiit-ve dhe Suni-tëve. I pyetur, nëse ai ka ndonjë arsye të besoj se Irani nuk dëshiron që të merrw avantazhin në krijimin e një situate të paqëndrueshme në Irak kundër interesave të Shteteve të Bashkuara Crocker tha: "Diskutimet që ne kemi pasur deri tash nuk kanë rezultuar me asnjë përmirësim të dukshëm të gjendjes së sigurisë në Irak, që mund t'i atribohet Iranit. Si mund të ndodh kjo kur Irani, trajnon, financon dhe furnizon më municion paramilirarët radikalë Shi'it", tha ambasadori Ryan Crocker.
XS
SM
MD
LG