Ndërlidhjet

TIRANË


Kryeministri i Kosovës Agim Çeku i ka bërë thirrje Bashkimit Evropian që të mos u lejojë vendeve tjera që t'i diktojnë politikat e BE-së për të adhmen e Kosovës. "Ne besojmë se çështja e Kosovës është problem i Evropës, që duhet të zgjidhet nga Bashkimi Evropian në mënyrë evropiane", ka thënë Çeku në një konferencë për shtyp me kryeministrin Sali Berisha.
Çeku tha se për Kosovën nuk ka alternativë tjetër përveç pavarësisë, për të shtuar se ndarja e Kosovës është "absolutisht e papranueshme dhe e dëmshme".
BE-ja duhet të jetë e "bashkuar dhe e vendosur për të marrë vendime konkrete dhe për të mos u lejuar vendeve tjera që t'i diktojnë politikat për çështje, të cilat janë evropiane", ka thënë Çeku.
Ndërkaq kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha u ka bërë thirrje qytetarëve të Kosovës të mos manipulohen nga "ekstremizmi dhe nacionalizmi serb".
XS
SM
MD
LG