Ndërlidhjet

BEOGRAD


Qeveria e Serbisë u ka rekomanduar serbëve të Kosovës që t'i bojkotojnë zgjedhjet e nëntorit.
"Pas bisedimeve të detajuara me presidentin e Serbisë, Boris Tadiç, i cili plotësisht e mbështet qëndrimin e Qeverisë së Serbisë, qeveria ka vendosur t'u rekomandojë serbëve që të mos marrin pjesë në zgjedhjet në Kosovë", thuhet në komunikatën e qeverisë në Beograd.
Qeveria e Serbisë konsideron se "as pas tetë vitesh nga vendosja e administratës së KB në Kosovë, nuk janë siguruar kushtet elementare për jetë të sigurtë e të lirë të serbëve dhe të joshqiptarëve", thuhet më tej në komunikatë.
Vendimi i sotëm i qeverisë serbe pasoi thirrjen e djeshme të presidentit Boris Tadiç për shtyrjen e zgjedhjeve deri sa të përfundojnë negociatat për zgjidhjen e statusit të Kosovës.
XS
SM
MD
LG