Ndërlidhjet

BUKURESHT


Bashkësia ndërkombëtare duhet të vendosë për statusin e Kosovës "tash e jo pas pesë vitesh" sepse ekziston rreziku që të destabilizohet i tërë rajoni i Ballkanit, deklaroi Wolfgang Ischinger, anëtar i treshes ndërkombëtare për statusin e Kosovës. Mëtutje, në intervistën për televizionin rumun Realitatea, ai theksoi se "çfarëdo shtyrje e marrjes së vendimit për të ardhmen e Kosovës nuk do të arrijë asgjë tjetër pos që do ta rrisë rrezikun e jostabilitetit, jo vetëm në Kosovë por edhe në gjithë rajonin". Zoti Ischinger ka thënë se Bashkimi Evropian "mund të përpiqet për ti dhënë Serbisë një impuls dhe që ti ofroj perspektivën e pranimit në BE, sipas modelit rumun".
XS
SM
MD
LG