Ndërlidhjet

VJENË


Ministri i jashtëm i Sllovenisë, Dimitrij Rupel është angazhuar për unitet të Bashkimit Evropian për çështjen e statusit të Kosovës. "Kuptohet, të dy palët kanë pritje krejtësisht të kundërta" tha zoti Rupel duke shtuar se për këtë çështje Bashkimi Evropian është aktori kryesor pasi Kosova, Serbia dhe Ballkani perëndimor janë përgjegjësi evropiane. Në këtë aspekt, ai mëtutje i tha gazetës vjeneze Viner Cajtung se "Rusia duhet ta kuptoj që Bashkimi Evropian tashmë e ka marrë udhëheqjen në procesin e Kosovës dhe se ka përgatitur një mision masiv civil paqësor, i cili do ta zëvendësoj misionin e Kombeve të Bashkuara".
XS
SM
MD
LG