Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kryeministri Agim Çeku i tha sot agjencisë Reuters, para nisjes për në Londër, se nga përfaqësuesi i BE-së në treshen ndërkombëtare për statusin e Kosovës, Wolfgang Ischinger do të kërkojë qartësimin e deklaratave të tij se Bashkimi Evropian "po tërhiqej nga mbështetja e qartë për pavarësinë" e Kosovës. "Përkundër të gjitha këtyre, asgjë nuk mund ta ndryshoj vullnetin e popullit të Kosovës në rrugën e pavarësisë", tha Agim Çeku. Gazeta londineze Independent sot ka ka boutar një intervistë me zotin Ischinger në të cilën ai tha se "do të përpiqemi ta arrijmë një zgjidhje që do të mundësoj një status të mbikëqyrur ndërkombëtarisht për Kosovën" dhe ka shtuar se "pavarësinë do ta kisha lënë hapur dhe më tepër do të diskutoja për një status të mbikëqyrur fuqishëm".
XS
SM
MD
LG