Ndërlidhjet

PHNOM PENH


Është arrestuar sot 82 vjeçari Nuon Chea, eprori më i lartë i mbetur gjallë i rexhimit të "Kmerrëve të kuqë", i cili akuzohet nga Tribunali i Kombeve të Bashkuara, për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit. Chea i nohur si "Vëllau Numër Dy" i dyti në zingjirin komandues të "Kmerrëve të kuqë" është arrestuar sot në mëngjesë në shtëpinë e tij në një Xhungël.
Llogaritet se deri 2 milion Komboxhian, kanë vdekur nga uria, puna e tepruar,tortura, sëmundjet dhe ekzekutimet, gjatë sundimit të Kmerrëve të Kuqë" 1975-1979.
XS
SM
MD
LG