Ndërlidhjet

LONDËR


Delegacioni i Kosovës, në takimin me Treshen ndërmjetësuese, ka ripërsëritur qëndrimin se pavarësia është fillimi dhe fundi i këtyre negociatave.
Ekipi i Unitetit i ka dorëzuar Treshes dokumentin për marrëdhënie të mira e fqinjësore ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, si dy shtete të pavarura, i cili është hedhur poshtë si i tillë nga ministri i jashtëm serb, Jeremiq. Në anën tjetër, përfaqësuesi i Bashkimit Evropian në Treshen ndërmjetësuese, Wolfgang Ischinger, ka deklaruar pas takimit të sotëm, se gjasat për t'u arritur marrëveshja për statusin e Kosovës nuk janë të mëdha, por ato ekzistojnë, prandaj duhet bërë çmos për të gjetur zgjidhjen, duke shtuar se është shumë me rëndësi që së shpejti do të ndodhë takimi i drejtpërdrejtë i dy delegacioneve, ka thënë Ischinger. Takimi është paralajmëruar se do të mbahet më 28 shtator në New York. Ndërsa, sipas ministrit të Jashtëm serb, Jeremiq, në Londër është arritur marrëveshja që Beogradi të udhëtojë në takimin e radhës në përbërje të parë me kryesues kryetarin e Serbisë, Boris Tadiq.
XS
SM
MD
LG