Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-Moon, e hapi sesionin e 62-të të Asamblesë së Përgjithshme në Nju Jork, duke u thënë liderëve të botës, se bota përballet me një "varg sfidash të tmerrshme". Ban Ki-Moon tha se Kombet e Bashkuara kanë nevojë për "ndryshime të brendshme klimatike", në mënyrë që t'i adresojnë kërkesat në rritje për aksione kolektive.
Presidenti amerikan, George Bush, dhe ai iranian, Mahmud Ahmadinejad, janë në mesin e liderëve që do të flasin sot. Pritet që presidenti Bush të bëjë thirrje për masa të mëtejme ndërkombëtare, që do të synonin të detyrojnë Iranin që ta ndërpresë punën në programin bërthamor.
XS
SM
MD
LG