Ndërlidhjet

SOFJE


Presidenti i Francës, Nicolas Sarkozy ka akuzuar Rusinë për "komplikimin" e problemeve botërore. Duke folur para studentëve në Sofje të Bullgarisë, presidenti Sarkozy nuk specifikoi mëtutje. Ai tha se Rusia duhet ta kuptoj se "shtetet e mëdha" kanë përgjegjësi, përfshirë këtu edhe ndihmën për zgjidhjen e problemeve botërore. Zoti Sarkozy akuzoi Rusinë se po e pëdorë gazin dhe naftën që Evropës t'i imponoj dëshirën e vet. Nicolas Sarkozy, i cili javën e ardhshme viziton Moskën, ishte më kritik ndaj Rusisë se sa ish presidenti Jacques Chirak.
XS
SM
MD
LG