Ndërlidhjet

REKIAVIK/ISLAND


Kryeministri I Shqiperise Sali Berisha deklaroi sot se lideret e politikes ne Kosove nuk duhet te shpallin pavaresine ne menyre te njeanshme. Duke folur ne Asamblene Parlamentare te Nato-s qe po mbahet ne Rekiavik te Islandes, kryeministri shqiptar tha se plani Ahtisari mbetet zgjidhja me e mire per statusin e Kosoves, pasi siguron dhe standartet me te mira per minoritetin serb atje. Kryeministri Berisha tha se Serbia nuk eshte e interesuar me per keto standarte, por per territore te Kosoves. Ne pergjigje te pyetjeve nga ambasadoret e Asamblese se Natos kryeministri Berisha deklaroi se rasti I Kosoves eshte unik ne historine europiane, dhe padrejtesia ndaj saj duhet te marre pergjigje me pavaresi. Berisha tha se dy shtete shqiptare ne rrajon nuk do te perbenin asnje shqetesim per BE, por do te sillnin paqen dhe stabilitet ne rrajon e me gjere. "Vetem pavaresia e Kosoves do te arkovoje termin e Shqiperise se Madhe " pohoi kryeministri i Shqipërise.
XS
SM
MD
LG