Ndërlidhjet

BERLIN


Bashkimi Evropian do të duhej që sa më shpejt të dërgojë sinjale, për të bërë me dije se është i gatshëm të mbështesë afrimin e Beogradit me unionin, ka thënë i dërguari i BE-së në Treshen negociatore, Wolfgang Ischinger. Ky "do të ishte sinjal pozitiv për bisedimet rreth statusit të Kosovës" ka vlerësuar Ischinger për gazetën 'Handelsblatt'.
"Serbia nuk guxon të vihet në situatë që të zgjedhë ndërmjet afrimit me BE-në apo Kosovës", ka thënë diplomati gjerman, për të shtuar se "udhëheqësia aktuale serbe do të përcaktohej për Kosovën".
Ischinger ka thënë se ekziston "interes i përbashkët i BE-së, serbëve dhe shqiptarëve të Kosovës", sepse siç është shprehur, Kosova "nuk mund të funksionojë si një ujdhesë në Paqësor".
XS
SM
MD
LG