Ndërlidhjet

LONDËR


Më shumë se 130 shkollarë myslimanë nga mbarë bota kanë bërë thirrje për paqe dhe mirëkuptim mes Islamit dhe Krishterimit, duke thënë se nga kjo mund të varet mbijetesa e botës.
Thirrja u bë në një letër dërguar Papa Benediktit XVI dhe liderëve tjerë të Krishterë, e cila u nënshkrua nga disa figura të larta të Islamit, përfshirë disa myftij të mëdhej. Në letër thuhet se tashmë ekziston baza e një mirëkuptimi të këtillë, meqë Islami dhe Krishterimi janë dakord se dashuria ndaj Zotit dhe të afërmve janë dy parimet më të rëndësishme fetare.
XS
SM
MD
LG