Ndërlidhjet

LISBONË


Zgjidhja e çështjes së Kosovës, programi bërthamor i Iranit dhe marrëveshja e re e partneritetit ndërmjet Rusisë dhe Bashkimit Evropian do të jenë ndër temat kryesore të samitit BE-Rusi në qytetin portugez Mafra. Presidenti rus Vladimir Putin do të takohet me liderët e BE-së për herë të fundit para largimit nga detyra.
Mbrëmë, Putin bëri thirrje për "durim" lidhur me statusin e Kosovës, duke thënë se pavarësia e saj mund t'i trazojë parimet e së drejtës ndërkombëtare, duke e inkurajuar separatizmin në Evropë dhe në ish hapësirat sovjetike.
XS
SM
MD
LG