Ndërlidhjet

JAKARTA


Vullkani Anak Krakatau në Indonezi e ka rritur aktivitetin e vet, duke i bërë autoritetet që të ngritin shkallën e vigjilencës në nivelin më të lartë. Vullkani, i cili konsiderohet trashëgimtar i majës së famshme Krakatau, e cila shpërtheu në vitin 1883, ka shkaktuar rreth 20 dridhje prej të enjtes.
Shpërthimi i Krakatau njihet si erupcioni më i madh në histori. Shpërthimi u dëgjua në Australi, 3.500 km më larg, dhe shkaktoi vdekjen e 36 mijë njerëzve në ujdhesat fqinje.
XS
SM
MD
LG