Ndërlidhjet

TIRANË


Një studim i Organiztës Botërore të Shëndetit tregon se mbi 200 njerëz në vit humbin jetën në Shqipëri nga sëmundje që lidhen me ndotjen e mjedisit. Shumica e tyre janë në Tiranë.
Shkalla e ndotjes së mjedisit në Shqipëri, e vecanërisht në kryeqytet, i kalon dukshëm nivelet e përcaktuara nga Bashkimi Evropian.
Shkaku kryesor i ndotjes sipas ekspertëve janë makinat e vjetra dhe përdorimi i karburantit të cilësisë së ulët.
XS
SM
MD
LG