Ndërlidhjet

ISLAMABAD


Autoritetet pakistaneze sot kanë arrestuar liderë opozitarë dhe veprimtarë për të drejtat e njeriut në përpjekjet për ndaljen e rezistencës publike ndaj shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme me udhërin e djeshëm të presidentit Pervez Musharraf. Me këtë rast, ai ka suspenduar Kushtetutën dhe të të drejtat fundamentale civile dhe ka emëruar kryetarin e Gjykatës Supreme të Pakistanit. Juristë, gazetarë dhe parti opozitare për nesër kanë planifikuar tubime protestuese në shumë qytete të Pakistanit. Ky veprim i presidentit Musharraf është dënuar në mbarë botën.
XS
SM
MD
LG