Ndërlidhjet

BERLIN


"Ne të gjithë kemi një qëndrim të përbashkët, por këtë dëshirojmë ta shtyjmë si pozicionim të përbashkët të Evropës", ka thënë kancelaria gjermane, Angela Merkel, duke folur para gazetarëve për statusin e Kosovës, pas takimit me kryeministrin italian, Romano Prodi. Në anën tjetër, Prodi ka thënë: "Ne duhet ta lëmë Serbinë që ta kuptojë se roli i saj është përbrenda Evropës, rol i cili është i njëjtë me atë të shteteve tjera, i fuqishëm dhe aktiv. Kjo është e domosdoshme sidomos në rastin kur kemi të bëjmë me shqetësimet rreth Serbisë dhe Kosovës", ka deklaruar kryeministri italian.
XS
SM
MD
LG