Ndërlidhjet

PRISHTINË


Partitë politike serbe, pjesëmarrëse në zgjedhje, kërkojnë nga OSBE-ja dhe Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve që të marrin parasysh dhe votat e serbëve të zhvendosur jashtë Kosovës, të cilat, sipas tyre, janë keqpërdorur.
Shefi i misionit të OSBE-së i ka mohuar akuzat, duke besuar se ka ndonjë parregullsi të vogël por jo në atë masë që mund të rrezikojnë rezultatin e ndonjë partie apo rezultatin e përgjithshëm zgjedhor.
Hajredin Kuci nga PDK-ja, partia që ka fituar shumicën në zgjedhjet e 17 Nëntorit, i ka ftuar përfaqësuesit e partive politike serbe që të marrin pjesë në qeverinë e ardhshme si partnerë në qeverisje.
XS
SM
MD
LG