Ndërlidhjet

PARIS


Përfaqësuesi i Lartë i BE, Javier Solana tha se ende shpreson për një kompromis para skadimit të afatit të bisedimeve për statusin e Kosovës. "Do mbahet edhe një raund i bisedimeve të Treshes me palët në Vjenë, shpresojmë atëherë të ketë përparim", tha Solana pas takimit me presidentin e Francës, Nicolas Sarkozy.
"Në të kundërtën, më 10 dhjetor, sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara do duhet ta pranojë raportin e Treshes. Prej atij çasti, sekretari i përgjithshëm i KB do të duhet të sjellë vendimin dhe të thotë se si do të vazhdojë procesi", tha Solana.
Ai tha se me presidentin Sarkozy janë dakorduar se duhet bërë përpjekje që "t'i ofrohen të gjitha mundësitë bisedimeve".
XS
SM
MD
LG