Ndërlidhjet

MOSKE


Anëtarët e Asamblesë parlamentare të Organizates per Siguri dhe Bashkepunim në Evropë do të vëzhgojnë zgjedhjet parlamentare te Rusise dhe do te raportojne per vendevotimet.
Spenser Olive, sekretari i pergjithshem i asamblese tha se "30 deputet te sajë do te vezhgojne votimin qe do te mbahet diten e diel ne shtat qytete te Rusise".
Zyra e OSBE-se per vezhgimin e zgjedhjeve ka leshuar nje deklarate ne te cilen thuhet se ka gjasa qe zgjedhjet te mos vezhgohen fare per shkak se qeveria ruse thuajse ka pamundesuar veprimin e vezhgimit.
Kryetari rus Vladimir Putin ka akuzuar SHBA-te se po i nxit vezhguesit e OSBE-së qe te mos marrin pjese per te monitoruar zgjedhjet me qellim qe votimin ta kualifikoj si jolegjitim.
XS
SM
MD
LG