Ndërlidhjet

MOSKE/MADRID


Qeveria e Rusisë ka njoftuar se presidenti Vlladimir Putin ka nënshkruar dokumentin me të cilin pezullohet pjesëmarrja e këtij vendi në Marrëveshjen për Forcat Konvencionale në Evropë.
Kjo marrëveshje, që kufizon armatimin, konsiderohet si shumë e rëndesishme për sigurinë në Evropë.
Në Madrid, në konferencën e OSBE-së, Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë kërkuar që Moska të mos i vazhdojë planet për tërheqjen nga Marrëveshja e përmendur.
XS
SM
MD
LG