Ndërlidhjet

MOSKË


Presidenti rus Vladimir Putin ka nënshkruar ligjin që pezullon pjesëmarrjen e Rusisë në Marrëveshjen Evropiane për Armët Konvencionale. Marrëveshja përcakton kufizimet ushtarake për vendet nënshkruese dhe është cilësuar si një element kyc për sigurinë evropiane. Rusia është larguar me justifikimin se versioni i përpunuar i marrëveshjes në vitin 1999 është ratifikuar nga Moska, por jo dhe nga vendet anëtare të NATO-s.
XS
SM
MD
LG