Ndërlidhjet

MOSKË


OSBE-ja në takimin vjetor të ministrave të jashtëm të mbajtur në Spanjë dështoi të miratonte deklaratën përfundimtare të takimit, për shkak të mosmarrëveshjeve mes vendeve anëtare.
Që nga viti 2002 OSBE-ja nuk ka qenë në gjendje të miratojë një deklaratë të përbashkët.
Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë shtyu për një tjetër takim vendimin mbi të ardhmen e misionit të OSBE-së në Kosovë. Minisitri i jashtëm spanjoll, vendi i të cilit ka kryesinë e rradhës së OSBE-së shprehu besimin se "mandati i misionit të kësaj organizate në Kosovë do të vazhdohet."
XS
SM
MD
LG