Ndërlidhjet

BERLIN


Mosmarrëveshjet rreth Kosoves brenda Bashkimin Evropian kane sjell perzierjen e Rusise dhe Kines tha Koordinatori i Paktit të Stabilitetit per Evropen Juglindore, Erhard Busek.
''Evropianet duhet te perkujtohen se po te kishim qendrim te perbashket, shume gjera kemi mundur ti shmangim, si p.sh perzierjen e Rusise. Eshte e qarte se Kosova eshte problem evropian. Pozicionet e ndryshme te vendeve te BE-se rreth statusit te saj i kane ftuar Rusine dhe Kine që te nderhyjne'' ka thene Busek.
Paralajmerimet e autoriteteve serbe per embargo ekonomike ne rast se Kosova shpall pavaresine, Busek e sheh si problem, por edhe si ''nxitje te pales shqiptare qe ti forcoje perpjekjet per te qendruar ne kembet e veta''.
XS
SM
MD
LG